Pana Cristina Iuliana- Retete

Chec aperitiv cu pui, bacon și ciuperci

  • Un aperitiv tare sățios și gustos!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Piept de pui cca. 300 g,
  • Condimente pentru friptură de pui 1 lingură,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Bacon cca. 250 g,
  • Ardei copt cca. 200 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Făină de grâu cca. 300 g,
  • Pesmet auriu cca. 200 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Mozzarella cca. 250 g,
  • Ciuperci marinate cca. 300 g ( un borcan).

Pentru topping:

  • Mozzarella răzuită cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.
  • Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de preferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă.
  • Ceapa, usturoiul și ardeiul copt se curăță și se taie mărunt. Aceste ingrediente se adaugă lângă puiul gătit împreună cu ciupercile marinate și bacon-ul cubulețe, se lasă la gătit la foc iute încă cca. 10 minute amestecându-se continuu.
  • După ce legumele devin translucide se adaugă mozzarella mărunțită și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic, cât să se întrepătrundă toate gusturile.
  • Într-un castron mai mare se adaugă făina, pesmetul, praful de copt, ouăle, se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se obține o compoziție omogenă.
  • Apoi se adaugă amestecul de legume și carne, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foia de pergament sau cu puțin ulei/unt și făină.
  • Se presară mozzarella răzuită apoi chec-urile se dau la copt în cuptorul pre încins cca. 30 minute la 180 grade, apoi încă cca. 10 minute la 150 grade.
  • După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor, se lasă la răcit în formă apoi se răstoarnă pe un platou de servire.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.