• Un desert rapid și delicios!

INGREDIENTE:

  • Albușuri de ou 3 bucăți,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 10 linguri,
  • Ulei de cocos 3 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Zeamă de portocale cca. 50 ml,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Făină alba de grâu cca. 500 g,
  • Pudră de cacao 50 g.

Pentru umplutură:

  • Cireșe confiate 200 g,
  • Sâmburi de cacao cca. 100 g

MOD DE PREPARARE:

  • În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă.
  • Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire, mixându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de ouă și mirodenii, amestecându-se ușor, până se obține un blat omogen și puțin fluid.
  • Din compoziție rezultată se pune cca. 200 g într-un bol și se amestecă cu pudra de cacao.
  • Într-o formă de chec tapetată cu puțin unt/ulei și făină sau foie de pergament se toarnă compoziția de chec.
  • Apoi se presară cireșele confiate și sâmburii de cacao, amestecându-se ușor în compoziție.
  • La final se toarnă compoziția cu pudră de cacao și amestecă ușor cu o scobitoare să se înglobeze în mijlocul chec-ului.
  • Checul se dă la copt cca. 30 minute la foc mediu, 180 grade.
  • După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcorit și se pudrează cu zahăr pudră vanilinat după gust, atenție să fie rece!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 39 times, 1 visits today)