O rețetă interesantă, și versatilă 😉 Leguma se poate înlocui în funcție de sezon! 🙂 Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Pâine mai veche cca. 300 g,
- Lapte cca. 200 ml,
- Ouă 2 bucăți,
- Dovleac ras cca. 200 g,
- Carne tocată mixtă ( vită+porc) cca. 500 g,
- Ceapă prăjită cca. 100 g,
- Usturoi granulat 1 lingură,
- Parmesan ras cca. 100 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proapspăt măcinat 1 linguriță.
- Pentru topping:
- Ketchup cca. 100 g,
- Muștar cca. 50 g,
- Zahăr brun 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea.
- Intre timp în alt vas încăpător se pune carnea tocată, ceapa prăjită, dovleacul ras, parmesan-ul, ouăle, usturoiul, sarea, piperul și se amestecă ușor.
- Apoi se adaugă pâinea stoarsă de lichid și se amestecă ușor până ce se înglobează și omogenizează toate ingredientele.
- Apoi se pregătește forma de chec, unsă cu putin ulei de măsline.
- Pentru glazura se amestecă într-un bol micuț, ketchup-ul, muștarul și zahărul brun, cât să se omogenizeze toate ingredientele.
- Se unge checul de carne cu glazura de mai sus și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 150 grade.
- După ce este copt se mai lasă cca. 15 minute înainte de a fi tăiat și savurat. Spor și poftă bună!
(Visited 11 times, 1 visits today)
Category: