Pana Cristina Iuliana- Retete

Chec de carne tocată cu aromă de toamnă

O rețetă interesantă, și versatilă 😉 Leguma se poate înlocui în funcție de sezon! 🙂 Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Pâine mai veche cca. 300 g,
  • Lapte cca. 200 ml,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Dovleac ras cca. 200 g,
  • Carne tocată mixtă ( vită+porc) cca. 500 g,
  • Ceapă prăjită cca. 100 g,
  • Usturoi granulat 1 lingură,
  • Parmesan ras cca. 100 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proapspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru topping:
  • Ketchup cca. 100 g,
  • Muștar cca. 50 g,
  • Zahăr brun 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea.
  • Intre timp în alt vas încăpător se pune carnea tocată,  ceapa prăjită, dovleacul ras, parmesan-ul, ouăle, usturoiul, sarea, piperul și se amestecă ușor.
  • Apoi se adaugă pâinea stoarsă de lichid și se amestecă ușor până ce se înglobează și omogenizează toate ingredientele.
  • Apoi se pregătește forma de chec, unsă cu putin ulei de măsline.
  • Pentru glazura se amestecă într-un bol micuț, ketchup-ul, muștarul și zahărul brun, cât să se omogenizeze toate ingredientele.
  • Se unge  checul de carne cu glazura de mai sus și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 150 grade.
  • După ce este copt se mai lasă cca. 15 minute înainte de a fi tăiat și savurat. Spor și poftă bună!

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.