• S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉  P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni în balconașul de la bucătărie! O bunătate, marca LIDL! Nu credeam că vor rezista să facă și fructe, dar mai ales să se și coacă 😉 Le-am achiziționat când erau doar înflorite 😉 Culmea aveau flori fucsia! 😉 Chiar sunt de păstrat și eventual donat crescătorilor de căpșuni consacrați! 😉

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • Albuș de ou 400 g ( cca. de la 12 ouă!),
  • Zahăr tos 200 g,
  • Oțet 1 lingură,
  • Sare roz de Himalya 1 lingură,
  • Făină de cocos 5 linguri,
  • Făină alba 5 linguri,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic.

Pentru umplutură:

  • Căpșuni cca. 300 g,
  • Cocos răzuit 4 linguri.

Pentru servire:

  • Căpșuni cca. 200 g,
  • Gelatină spray,
  • Frișcă cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treaba pe deplin!

După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt, făina alba și cea de cocos, cernută alternativ, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toate ingredientele.

Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe. Apoi se adaugă în aluatul de bezea împreună cu nuca de cocos răzuită și se amestecă ușor, ca să se înglobeze în masa de aluat.

Se tapetează formele de chec cu foaie de pergament sau classic unse cu puțin unt/ulei și presărată făină, apoi se toarnă aluatul obținut și se dau la copt în cuptorul pre încins cca. 15 minute la 180 grade, apoi cca. 15 minute la 150 grade.

După ce trec testul scobitorii, chec-ul se scoate din cuptor, se lasă la răcorit.

Pentru servire  se pudrează din plin cu zahăr pudră, așa simplu.

Sau se ornează cu căpșuni întregi, decorate cu gelatină lichidă și asezonată cu frișcă bătută.

Spor și poftă bună!

(Visited 29 times, 1 visits today)