Pana Cristina Iuliana- Retete

Chec pufos cu banuti de ciocolata

panacris
Recipe by
cca. 60 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 12 portii

Un dulce ieftin si bun! Uleiul de cocos se poate inlocui cu ulei vegetal, iar laptele de soia cu lapte de vacuta! ­čśë

INGREDIENTE:

  • Oua 6 bucati,

  • O┼úet 1 lingura,

  • Zahar tos 1 cana,

  • Ulei de cocos 10 linguri,

  • Lapte de soia 15 linguri,

  • Zahar vanilat Bourbon 2 plicuri,

  • Praf de copt cu sofran 1 plic,

  • Sare de mare ┬Ż lingurita,

  • Faina alba 000, 2 cani,

  • Banuti de ciocolata cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

Albusurile la temperatura camerei se bat energic, cu un praf de sare si 1 lingur─â de otet, cca. 5 minute, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate cca. 10 minute pana se obtine o crema lucioasa.

Intre timp galbenusurile se amesteca cu uleiul de cocos, pana ce se obtine o crema omogena.

Apoi se adauga peste crema de albusuri, se amesteca usor pana ce se inglobeaza. Urmeaza sa se adauge laptele si faina amestecata cu praful de copt.

Se amesteca usor cu treapta 1 de la mixer, pana ce se inglobeaza toate ingredientele si se obtine un aluat usor fluid.

Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi de chec, se toarna compozitia, se presara banutii de ciocolata si se da la cuptor, la foc mediu, 200 grade, cca. 10 minute, apoi se reduce focul la minim, cca. 150 grade pentru inca 25 de minute.

Dupa ce trece testul scobitorii, se opreste cuptorul si se lasa la racit în cuptor cu usa intredeschisa.

La servire se pudreaz─â cu zah─âr farin.

Spor si pofta buna!

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.