Pana Cristina Iuliana- Retete

Cheescake cu Pomelo

panacris
Recipe by
cca. 75 min
Prep: cca. 50 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 12 porții

Minunatăăă! Am gustat și savurat, preparat de prietena mea dragă @MirelaSageteanu! Nu mi-a dat detalii de unde s-a inspirat, da cred că sursa a fost de aici https://vreaudouaportii.ro/prajitura-cu-crema-si-pomelo/. A fost exact pe gustul nostru, puțin dulce și răcoritoare! 😉 N-am respectat întocmai rețeta preparată de ea, dar tot a fost delicioasă 😉 Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Biscuiți cu cacao 300 g,
  • Unt  200 g.

Pentru cremă:

  • Mascarpone 500 g,
  • Smântână pentru frișcă 400 g,
  • Gelatină 1 plic,
  • Zahăr pudră  150 g.

Pentru topping:

  • Pomelo ½ bucată,
  • Tort gelle transparent 1 plic.

MOD DE PREPARARE:

  • Biscuții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se așează, presează,  într-o formă de tort/chec/prăjitură cu pereții detașabili, tapetată cu unt și se lasă la rece cca. 30 minute.
  • Pentru cremă, brânza mascarpone se pune într-un vas înalt, se adaugă zahărul pudră și smântâna pentru frișcă și se mixează energic. Între timp gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric cu 10 ml apă rece, se lasă la odihnă cca. 5 minute, apoi se pune la foc mic, cca. 5 minute, până ce începe să fiarbă, se ia de pe foc, se răcorește!) , apoi se adaugă la crema de brânză, se amestecă până ce se încoporează, și se toarnă peste blatul de biscuit răcit.
  • Pomelo se curăță de coajă și pielița albă, se taie bucățele după forma dorită. Feliuțele se așează peste prăjitura cu crema întărită, se dă din nou la rece, cca. 10 minute.
  •                                                            
  • Gelatina pentru toping, Tort Gelee transparentă, se prepară conform instrucțiunilor de pe plic (gelatina se pune într-un ibric cu 250 ml apă rece, 3linguri de zahăr, se amestecă până ce se omogenizează, apoi se dă la fiert la foc mic, cca. 5 minute până ce clocotește și se obține un lichid limpede, apoi se oprește focul!). După ce s-a răcorit se toarnă peste prăjitură. Cheescake-ul se lasă din nou la rece minim 4 ore, cel mai bine peste noapte.
  • Spor și poftă bună!

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.