INGREDIENTE:
Pentru blat:
- biscuți cu cacao cca. 400 g,
- unt 200 g,
Pentru cremă:
- mascarpone cca. 500 g,
- brânză de vaci 500 g,
- zahăr pudră după gust cca 100 g,
- ouă de găină 4 bucăți,
- mersioare SanoVita cca. 200 g,
Pentru toping și decor:
- alune nesărate măcinate cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului.
- Între timp se topește untul.
- Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos.
- Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 30 de minute.
- Între timp se amestecă brânza mascarpone, brânza de vaci, zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă spumoasă.
- Crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară merișoarele și alunele măcinate, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade.
- Se servește rece, presărată cu zahăr pudră, dacă o doriți mai dulce!
- Spor și poftă bună!
(Visited 104 times, 1 visits today)