Pana Cristina Iuliana- Retete

 Cheesecake cu merișoare și alune

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • biscuți cu cacao cca. 400 g,
  • unt 200 g,

Pentru cremă:

  • mascarpone cca. 500 g,
  • brânză de vaci 500 g,
  • zahăr pudră după gust cca 100 g,
  • ouă de găină 4 bucăți,
  • mersioare SanoVita cca. 200 g,

Pentru toping și decor:

  • alune nesărate măcinate cca. 100 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului.
  • Între timp se topește untul.
  • Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos.
  • Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 30 de minute.
  • Între timp se amestecă brânza mascarpone, brânza de vaci, zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă spumoasă.
  • Crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară merișoarele și alunele măcinate, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade.
  • Se servește rece, presărată cu zahăr pudră, dacă o doriți mai dulce!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 104 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.