Pana Cristina Iuliana- Retete

Chefal pe pat de lămâie

panacris
Recipe by
cca. 40 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 20 min | Servings: 1 porție

O rețetă tare bună am găsit la Monica Horoiu, cu al său minunat blog http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/, gazda lunii ianuarie în frumoasa provocare Weekend cu spor, inițiată de Ștefania Anastasiu, sau mai http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html ;).

Mulțumesc pentru idee Monica.

INGREDIENTE:

  • Chefal 1 bucată,
  • Vin alb 200 ml,
  • Lămâi 2 bucăți,
  • Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri,
  • Sare de mare cu mirodenii mediteraniene,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de măsline aromatizat cu lămâie 2-3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
  • IMG_0227

Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra. Se asezonează cu mirodenii mediteraneene, se pun felii de lămâie și în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline aromatizat, se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.

IMG_0241

  • După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.

  • Simplu, gustos și sănătos! Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.