Pana Cristina Iuliana- Retete

 Chifle cu lapte și ouă

  • Un pic de osteneală și îndemânare, dar dacă aveți ceva ajutoare prin bucătărie, efortul fizic va fi mult, mai mult diminuat! 😉
  • Pâinica și chiflele de casă sunt savurate cu plăcere în Casa Zmeilor! 😉
  • Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Făină albă de grâu cca. 700 gr
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Lapte cca. 500 ml,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Drojdie uscată 2 lingurițe,
  • Ou 2 bucăți,
  • Pentru topping:
  • Ou 1 bucată,
  • Sare de mare cca. 1 lingură,
  • Mix de semințe (dovleac, floarea soarelui, in, susan) cca. 3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉
  • În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina, sarea, zahărul, laptele, ouăle, uleiul, drojdia uscată și se pornește mixer-ul întâi la treapta 1 cca, 5 minute, apoi se crește viteza cât să se înglobeze toate ingredientele și să se obțină un aluat omogen și elastic.
  • Aluatul obținut se lasă la rece minim 2 ore, acoperit, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.
  • Aluatul dospit se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, apoi se rulează sub formă de chifle, se crestează, se ung cu ou bătut, se presară sare de mare și semințe.
  • Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pergament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.