• Mândră mi-s Bucătăraș! O nouă bunăciune vorba lui Medi, marca Panacris din seria rețete de suflet! 😉 Pfff, chiflele umplute mereu sunt savurate de la mic la mare!
  • Când mai sunt câteva bucățele de mezelicuri și brânzeturi, le reciclez în asemenea bunătăți 😉 Și de data asta au fost savurate de Bucătărași harnici și dragi la întâlneala Praid 2021! Eu sper că au avut succes și nu mi-am ieșit din mână 😉
  • Spor și poftă bună!
  • P.S. Poze de prezentare finală, nu prea am avut când să fac, așa că am „furat” de la @lauranechita o poză 😉 Mulțumesc! :-*

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • Făină alba de grâu cca. 700 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ulei de porumb 1 lingură,
  • Zahăr brun 2 lingurițe,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Lapte călduț cca. 500 ml,
  • Ouă 2 bucăți.

Pentru umplutură:

  • Mozarella cca. 150 g,
  • Bacon cubulețe cca. 125 g,
  • Caepa prăjită cca. 100 g,
  • Mascarpone cca. 150 g,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ouă 2 bucăți.

Pentru uns:

  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Semințe de susan alb cca. 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul,  ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat fără dospit.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul și se pune la rece acoperit cu folie alimentară cca. 2 ore.

Aluatul care a crescut chiar foarte bine la rece, se întinde cu sucitorul, apoi se taie pătrățele, oare cum egale de cca. 5/5 cm.

Pe fiecare pătrățică se adaugă câte o lingură din umplutura de brânză și bacon, apoi se închid bucățile de aluat ca și o bocceluță, apoi se rotunjesc în palme, cât să se obțină o formă rotundă de chiflă, ce se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu gălbenușul de ou bătut, se presară sarea și semințele de susan.

Chiflele se dau la copt în cuptorul pre încins cca. 40 min la 180 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)