Pana Cristina Iuliana- Retete

Chiftele cu sos sub capac de piure

panacris
Recipe by
cca. 85 min
Prep: cca. 25 min | Cook: cca. 60 min | Servings: cca. 8 portii

INGREDIENTE:

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,

  • ouă 2 bucăți,

  • pesmet cca. 2 linguri,

  • sare iodată 10 g,

  • piper proaspăt măcinat 2 g,

  • boia de ardei dulce 2 g,

  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,

  • pentru sos:

  • zacuscă Panacris 1 borcan,

  • apă cca. 250 ml,

  • bulion Panacris cca. 200 ml,

  • sare iodată 10 g,

  • piper proaspăt măcinat 1 g,

  • Pentru piure:

  • cartofi cca. 1000 g,

  • apa cca. 3000 m,

  • sare de mare 1 lingura,

  • smantana 3-4 linguri,

  • unt 50 g.

MOD DE PREPARARE:

Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert se setrcoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos.

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua. Se formeaza chiftelute medii ce se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei.

Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta aici:https://retete.panacris.ro/recipes/zacusca-din-vinete, bulionul (rețeta aici: https://retete.panacris.ro/recipes/bulion-din-rosii

plus adaosul de apă.

Într-un vas termorezistent se pune sosul de mai sus, chiftelele şi se acopera cu piureul, se da la copt cca. 20 minute la 180 grade in cuptorul preincins.

Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.