Uneori mai facem pauză de carne și caut fel de fel de variante savuroase! Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Cartofi 6 bucăți mari,
- Dovlecei 1 bucată,
- Morcov 1 buactă mare,
- Ouă 2 bucăți,
- Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
- Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
Pentru servit:
- Smântână cca. 200 g.
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de cojă apoi se rad pe răzătoarea fină 😉 Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano 😉
- Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă.
- Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen.
- Se asezonează de sare, boia și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.
- Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte.
- Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie.
- Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca aperitiv cu smântână sa iaurt. Simplu și gustos, pe placul micilor mofturoși.
- Spor și poftă bună!
(Visited 885 times, 1 visits today)
Category: