Pana Cristina Iuliana- Retete

Chiftele din cartofi, dovlecei și morcovi

Uneori mai facem pauză de carne și caut fel de fel de variante savuroase! Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Cartofi 6 bucăți mari,
  • Dovlecei 1 bucată,
  • Morcov 1 buactă mare,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
  • Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat  ½ lingură,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.

Pentru servit:

  • Smântână  cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de cojă apoi se rad pe răzătoarea fină 😉 Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele  familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano 😉
  • Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă.
  • Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen.
  • Se asezonează de sare, boia și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.
  • Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte.
  • Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie.
  • Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca aperitiv cu smântână sa iaurt. Simplu și gustos, pe placul micilor mofturoși.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 697 times, 2 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.