Pana Cristina Iuliana- Retete

Chiftele marinate în sos de  zacuscă și ciuperci

panacris
Recipe by
cca. 80 min
Prep: cca. 20 min | Cook: ccca. 60 min | Servings: cca. 8 porții
  • Când se instalează toamna, chiftele marinate devin un fel principal, savurat alături de piure din cartofi/ orez alb sau paste, lunar.
  • Acum că Bucătăraș Suprem ne-a provocat pentru concursul rețete inspirate de toamnă, am cotrobăit pe site și am găsit la Mokuska, o reteță tare faină https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-marinate-65092.html, care am înnobilat-o, în loc de sos de roșii am folosit un borcan de zacsuscă a la Panacris și ciuperci, iar la chiftele am scos cartoful și am adăugat pesmetul, nu clasica felie de pâine înnmuiată.
  • Chiar au avut success, față de anostele chiftele marinate simple în bulion de roșii, asezonat cu mirodenii.
  • Gata cu vorba, să trecem, la treabă.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Carne tocată amestec porc+vită cca. 1000 g,
  • Ulei de palmier cca. 500 ml,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia  de ardei dulce,
  • Usturoi  4-5 căței,
  • Pesmet 3 linguri,
  • Ouă  4 bucăți.
  • Pentru sos:
  • Zacsucă 1 borcan de cca. 400 g,
  • Ciuperci feliate 1 conservă,
  • Foi de dafin mici 2 bucăți,
  • Piper mixt (roșu, alb, verde, coriandru) 1 linguriță,
  • Roșii în bulion 1 conservă.

MOD DE PREPARARE:

  • Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins. Între timp se pune la fiert zacusca, roșiile în bulion, ciupercile, se asezonează cu foi de dafin și piper, sare numai este nevoie, e suficientă în zacuscă și chiftele :d, iar când clocotește sosul se adaugă chifteluțele și se lasă la gătit la foc mic, cca. 30 min, semi acoperit.
  • Chiftelele marinate se servesc fierbinți alături de piure/orez alb, paste sau simplu, cu pâine.
  • Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.