• Am zis rețeta clasică pentru că așa am văzut și degustat prima oară, aici în Răgățime la mama soacră 😉
  • La mama acasă, am savurat, doar chiftele clasice acompanate de sos de roșii și piure din cartofi 😉

INGREDIENTE:

  • carne tocată amestec (vită+porc) cca . 1000 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • usturoi 4-5 căței,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • pâine de a doua zi 2 felii,
  • ouă de găină 2 bucăți,
  • ceapă verde 3 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit, cca 500 ml.,
  • bullion din roșii a la  Panacris, https://retete.panacris.ro/recipes/bulion-din-rosii/,
  • lămâie 1 bucată,
  • foaie de dafin.

MOD DE PREPARARE:

  • Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute.
  • Se amestecă energic cele două feluri de carne, până se omogenizează.
  • Apoi se asezonează de sare, piper, boia, usturoi.
  • Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, făina, verdețurile tocate mărunt și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
  • Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins
  • Între timp se pune la fiert bulionul, se adaugă foaia de dafin și chifteluțele, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit, până se împreună gusturile. La final se adaugă lămâia feliată și se lasă cca. 2 minute la fiert, apoi se scot din sos, ca să nu de-a o aroma amară sosului.
  • Se servesc alături de găluște de cartofi, cartofi natur sau piure după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 71 times, 1 visits today)