- O nouă rețetă savuroasă și simplă din seria „rețete festive de iarnă” anul de grație 2020.
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Carne tocată mixtă (vită + porc) 1000 g,
- Pâine mai veche (nu mucegăită :d) 3 felii,
- Ouă 3 bucăți,
- Sare iodată 1 lingurită,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 linguriță,
- Usturoi 4 căței,
- Mărar proaspăt 1 legătură,
- Semințe de susan alb cca. 2 linguri,
- Semințe de in auriu cca. 2 linguri
- Ulei de palmier pentru prăjit cca. 500 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Pâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și s pune într-un vas mai înalt.
- Se amestecă energic carnea cu ouăle, pâinea înmuiată, sare, piperul, pudra de boia, mărarul tocat mărunt și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele.
- Într-o farfurie plată se adaugă semințele de susan și in auriu, se amestecă până se combină bine.
- Din aluatul de carne se formează chifteluțe, care se rostogolesc prin amestecul de semințe și apoi se prăjesc în ulei încins.
- Spor și poftă bună!
(Visited 56 times, 1 visits today)
Category: