• O nouă rețetă savuroasă și simplă din seria „rețete festive de iarnă” anul de grație 2020.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Carne tocată mixtă (vită + porc) 1000 g,
  • Pâine mai veche (nu mucegăită :d) 3 felii,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Sare iodată 1 lingurită,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Usturoi 4 căței,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Semințe de susan alb cca. 2 linguri,
  • Semințe de in auriu cca. 2 linguri
  • Ulei de palmier pentru prăjit cca. 500 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Pâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și s pune într-un vas mai înalt.
  • Se amestecă energic carnea cu ouăle, pâinea înmuiată, sare, piperul, pudra de boia, mărarul tocat mărunt și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele.
  • Într-o farfurie plată se adaugă semințele de susan și in auriu, se amestecă până se combină bine.
  • Din aluatul de carne se formează chifteluțe, care se rostogolesc prin amestecul de semințe și apoi se prăjesc în ulei încins.
  • Spor și poftă bună!
  •  
(Visited 17 times, 1 visits today)