Foarte bune și de efect. Se pot coace și în cuptor pentru rețete dietetice.
Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Carne de curcan tocată cca. 500 g,
- Ouă 2 bucăți,
- Ceapă galbenă 1 bucată mica,
- Usturoi 4-5 căței,
- Sare cca. 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Boia dulce de ardei 1 linguriță,
- Pesmet 4-5 linguri.
Pentru prăjit:
- Ulei de floarea soarelui cca. 500 ml.
Pentru topping:
- Mix de semințe ( susan alb, in, dovleac, floarea soarelui) cca. 100 g,
- Semințe de susan negru cca. 50 g.
MOD DE PREPARARE:
Ceapa și usturoiul se curăță și se dau pe răzătoarea mica sau prin presa special pentru usturoi/ceapă.
Într-un vas încăpător se pune carnea tocată, usturoiul și ceapa mărunțită, pesmetul, ouăle și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele.
Se asezonează de boia de ardei dulce, sare și piper, apoi se frâmăntă din nou și se formează chifteluțe de dimensiunea dorită. Într-o farfurioară se pune amestecul de semințe.
Chifteluțele se rostogolesc prin mix-ul de semințe, apoi se prăjesc în baie de ulei. După ce s-au rumenit se scot într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă excesul de ulei.
Se servesc calde sau reci după preferință.
Spor și poftă bună!