- Ne pregătim de iarnăăă 😉 Un fel de mâncare principal, tare sățios, exact pe gustul Zmeilor! 😉 Trăiască ciolanul afumat, fasolea e garnitura! 😉 P.S. Deobicei pornesc mâncarea seara, ca până dimineață să fie gătită, și gata de luat la pachet! 😉
INGREDIENTE:
- fasole albă boabe uscată 400 g,
- ciolan afumat cu os cca. 650 g,
- ceapă galbenă 2 bucați,
- ulei de rapiță 1 lingură,
- sare de mare 1 lingură,
- piper macinat proaspăt,
- foi de dafin uscate 2 bucăți mici,
- cimbru uscat 1linguriță,
- boia de ardei dulce 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- De această dată am testat aparatul CrockPot pentru a fierbe fasolea, fără a mai fi nevoie să o pun peste noapte în apă rece,la umflat.:D
- Se conectează la sursa de curent, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil curățătă de impurități, ciolanul întreg, și legumele curățate și mărunțite, în vasul aparatului se adaugă cca. 1000 ml apă, se asezonează cu mirodeniile,
- Se setează din MENIU se selectează programul HIGH și se lasă la fiert cca. 5 ore.
- Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.
- Spor și poftă bună!
(Visited 87 times, 1 visits today)
Category: