Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciolan cu fasole

panacris
Recipe by
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 5 ore | Servings: cca. 12 portii
  • Ne pregătim de iarnăăă 😉 Un fel de mâncare principal, tare sățios, exact pe gustul Zmeilor! 😉 Trăiască ciolanul afumat, fasolea e garnitura!  😉 P.S. Deobicei pornesc mâncarea seara, ca până dimineață să fie gătită, și gata de luat la pachet! 😉

INGREDIENTE:

  • fasole albă boabe uscată 400 g,
  • ciolan afumat cu os cca. 650 g,
  • ceapă galbenă 2 bucați,
  • ulei de rapiță 1 lingură,
  • sare de mare 1 lingură,
  • piper macinat proaspăt,
  • foi de dafin uscate 2 bucăți mici,
  • cimbru uscat 1linguriță,
  • boia de ardei dulce 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • De această dată am testat aparatul CrockPot pentru a fierbe fasolea, fără a mai fi nevoie să o pun peste noapte în apă rece,la umflat.:D
  • Se conectează la sursa de curent, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil curățătă de impurități, ciolanul întreg,  și legumele curățate și mărunțite, în vasul aparatului se adaugă cca. 1000 ml apă, se asezonează cu mirodeniile,
  • Se setează din MENIU se selectează programul HIGH și se lasă la fiert cca. 5 ore.
  • Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.
  • Spor și poftă bună!

 

 

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.