Am spus da și în această lună provocării „Weekend cu spor”, o provocare inițiată de Stefania, cu al său blog http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html . Luna aceasta gazdă este Elena Bite si ne-a propus următoarele teme :

– MANCARURI DE POST – http://leniass.blogspot.ro/p/mancaruri-de-post.html

– SUPE – CIORBE – http://leniass.blogspot.ro/p/ciorbe-supe.html

– DULCIURI – http://leniass.blogspot.ro/p/dulciuri.html

Lista mea e lungăăăăă, sper să o onorez. Pentru început am ales să prepar o ciorbiță deosebit de gustoasă, cu cartofi și carne proaspată de porc, numai bună pe gustul Zmeișorilor! 😉

Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Pulpă de porc cca. 400 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Praz 1 bucată,
  • Morocovi 1 bucată mare,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac ½ bucată,
  • Țelină rădăcină 1 felie,
  • Ardei kapia ½ bucată,
  • Cartofi roșii de Covasna 4-5 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Cimbru uscat ½ linguriță,
  • Bulion cca. 200 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit.

img_2433 img_2434

  • Apoi se asezonează de sare, piper și mirodenii, se adaugă bucățelele de carne, se completează cu cca. 3000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 35 de min, la foc mediu semiacoperit.

img_2431

  • După ce carnea s-a fiert se adaugă cartofii cubulețe, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, apoi se adaugă bulionul din roșii, lăsându-se la fiert încă  10 minute, până se împreunează gusturile.

img_2441 img_2442 img_2449

  • Ciorba se servește fierbinte ca atare sau cu adaos de smântână. Spor și poftă bună!

img_2516 img_2518

(Visited 31 times, 1 visits today)