Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciorbă de ciuperci cu carne de pui

panacris
Recipe by
cca. 80 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 50 min | Servings: cca. 12 porții

 

INGREDIENTE:

  • Ciuperci pleurotus cca. 500 g,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 2 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri,
  • Smântână 100 g,
  • Gălbenuș de ou 3 bucăți,
  • Amidon 3 linguri,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat.

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui și ciupercile, curățate, spălate și mărunțite se pun la fiert în cca. 4000 ml apă rece, neacoperit cca. 15 minute la foc mediu, se spumează la nevoie.
  • Legumele curățate, spălate și tocate grosier (ceapa, ardeiul, morcovii) se pun la călit cca. 5 minute, în ulei și puțina apă, se asezonează de sare și piper, apoi se adaugă peste carnea de pui și ciupercile fierte și se lasă la fiert, semiacoperit cca. 25 de minute.
  • Smântâna, gălbenușurile și amidon se amestecă ușor până ce se obține o pasta omogenă, ce se subțiază cu zeamă caldă, apoi se toarnă în fir subțire, ca la maioneză, în ciorbă, atenție, focul să fie oprit sau redus la minimum, până ce se înglobează.
  • Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, usturoi tocat și ardei iuți.
  • Spor și poftă bună!

 

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.