INGREDIENTE

  • fasole albă boabe uscată 1000 g,
  • ciolan de porc afumat cca. 700 g,
  • morcov 2 bucăți,
  • ceapă roșie 1 bucată,
  • păstârnac ½ bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • guile ½ bucată,
  • țelină ½ bucată,
  • sare de mare cu cimbru,
  • piper macinat proaspat,
  • foi de dafin uscate,
  • boia de ardei dulce afumată,
  • pastă de roșii cca 200 ml.
  • Pentru farfurii rețeta aici: Farfurii comestibile

MOD DE PREPARARE:

  • Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere și să scăpați de schimbarea apei de trei ori ;).
  • În vasul minune, adică Kukta, sau mai bine zis vasul subpresiune, se pune fasolea, bucățelel de ciolan,  legumele curățate și tocate mărunt, se completează cu apă până la semn, se asezonează cu mirodenii, apoi se închide ermetic cu capacul și se pune la fiert, la foc mare, cca. 1 minute până începe să  ”fluiere”  oala minune lasându-se la fiert cca. 1 oră. Apoi se ia vasul minune de pe foc, se răcește rapid sub jet de apă rece. Atenție, înainte de a deschide capacul, verificați să numai iasă nici un pic de abur, ca să puteți deschide capacul, fără evenimente. Să revenim!
  • Între timp se pregătesc farfuriile comestibile, rețeta aici : Farfurii comestibile
  • Fasolea se servește fierbinte în pâine, acompaniată de salată de ceapă roșie sau murături de sezon.
  • Răbdare, spor și poftă bună!

 

(Visited 26 times, 1 visits today)