Eiii, dilema ciorba sau supa, continua! 😉 Mno, pentru noi, astia din Banat si Ardelal, sau cel putin pentru mine 😀 supa, e supa clara, din pui/vita cu taitei (fidea!) sau galuste, legumele si carnea se scot din supa si se servesc alaturi, fiecare savurand ce poftesete alaturi de zama limpede.
Iar ciorba e cu carne, sau fara dar cu multe legume, acrita in cel mai bun caz, doar cu bulion din rosii 😉 Asa ca va las pe voi sa apreciati cum credeti de cuviinta 😉 Oricum ar fi, e tare bunaaa! 😉
INGREDIENTE:
- fasole galbenă congelată cca. 1000 g,
- ceapă galbenă 2 bucăti,
- usturoi 3-4 catei,
- ardei kapia 1 bucată,
- morcovi 2 bucăti,,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- păstârnac ½ bucată,
- țelină rădăcină 1 felie, cca. 50 g,
- boia de ardei dulce 1 lingurită,
- leuștean 1 legătură,
- pătrunjel ½ legătură,
- mărar verde ½ legătură,
- ulei de floarea soarelui 50 ml.,
- sare de mare,
- bulion cca. 250 ml .
MOD DE PREPARARE:
-
Ceapa şi usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă.
-
După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt.
-
Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă.
-
După primul clocot se adaugă și fasolea congelată, apoi se asezonează de sare, se adaugă verdeturile tocate mărunt și se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute.
-
Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și boiaua, se lasă să dea un clocot.
-
După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.
- Spor şi poftă bună!