Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciorba de fasole galbena

panacris
Recipe by
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 35 min | Servings: cca. 12 portii

Eiii, dilema ciorba sau supa, continua! ­čśë Mno, pentru noi, astia din Banat si Ardelal, sau cel putin pentru mine ­čśÇ supa, e supa clara, din pui/vita cu taitei (fidea!) sau galuste, legumele si carnea se scot din supa si se servesc alaturi, fiecare savurand ce poftesete alaturi de zama limpede.

Iar ciorba e cu carne, sau fara dar cu multe legume, acrita in cel mai bun caz, doar cu bulion din rosii ­čśë Asa ca va las pe voi sa apreciati cum credeti de cuviinta ­čśë Oricum ar fi, e tare bunaaa! ­čśë

INGREDIENTE:

  • fasole galben─â congelat─â cca. 1000 g,
  • ceap─â galben─â 2 buc─âti,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ardei kapia 1 bucat─â,
  • morcovi 2 buc─âti,,
  • p─âtrunjel r─âd─âcin─â 1 bucat─â,
  • p─âst├órnac ┬Ż bucat─â,
  • ╚Ťelin─â r─âd─âcin─â 1 felie, cca. 50 g,
  • boia de ardei dulce 1 lingurit─â,
  • leu╚Ötean 1 leg─âtur─â,┬á
  • p─âtrunjel ┬Ż leg─âtur─â,
  • m─ârar verde ┬Ż leg─âtur─â,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare de mare,
  • bulion cca. 250 ml .

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa ┼či usturoiul se cur─â╚Ť─â ╚Öi se pune la c─âlit cu ulei ╚Öi putin─â ap─â.

  • Dup─â ce devine translucid─â se adaug─â ardeii toca╚Ťi m─ârunt.

  • ├Äntre timp se cur─ât─â morcovii, se t─âie m─ârunt ╚Öi se adaug─â la ciorb─â.

  • Dup─â primul clocot se adaug─â ╚Öi fasolea congelat─â, apoi se asezoneaz─â de sare, se adaug─â verdeturile tocate m─ârunt ╚Öi se las─â la fiert la foc moderat cca. 20 de minute.

  • Spre finalul fierberii se adaug─â bulionul ╚Öi boiaua, se las─â s─â dea un clocot.

  • Dup─â ce s-a oprit focul se presar─â p─âtrunjel tocat m─ârunt dup─â gustul fiec─âruia.

  • Spor ┼či poft─â bun─â!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.