Eiii, dilema ciorba sau supa, continua! 😉 Mno, pentru noi, astia din Banat si Ardelal, sau cel putin pentru mine 😀 supa, e supa clara, din pui/vita cu taitei (fidea!) sau galuste, legumele si carnea se scot din supa si se servesc alaturi, fiecare savurand ce poftesete alaturi de zama limpede.

Iar ciorba e cu carne, sau fara dar cu multe legume, acrita in cel mai bun caz, doar cu bulion din rosii 😉 Asa ca va las pe voi sa apreciati cum credeti de cuviinta 😉 Oricum ar fi, e tare bunaaa! 😉

INGREDIENTE:

  • fasole galbenă congelată cca. 1000 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăti,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăti,,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac ½ bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie, cca. 50 g,
  • boia de ardei dulce 1 lingurită,
  • leuștean 1 legătură, 
  • pătrunjel ½ legătură,
  • mărar verde ½ legătură,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare de mare,
  • bulion cca. 250 ml .

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa şi usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă.

  • După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt.

  • Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă.

  • După primul clocot se adaugă și fasolea congelată, apoi se asezonează de sare, se adaugă verdeturile tocate mărunt și se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute.

  • Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și boiaua, se lasă să dea un clocot.

  • După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.

  • Spor şi poftă bună!
(Visited 17 times, 1 visits today)