• Prima oară când am gătit astfel de înaripată sub formă de ciorbă 😉 M-a cucerit pe deplin 😉

INGREDIENTE:

  • aripi, spate și măruntaie de gâscă (inimă și pipotă),
  • morcov 2-3 bucăți,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1/2 bucată,
  • ulei de rapiță,
  • pastă de gogoșari Panacris,
  • boia de ardei dulce,
  • sare iodată 2 linguri,
  • piper proaspăt măcinat,
  • leuștean proaspăt sau congelat,
  • zeamă de varză cca. 1000 ml.
  • ouă 2 bucăți.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea se pune la fiert în apă rece, nesărată 😉 După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare.
  • Între timp zarzavaturile curățate și spălate se pun la călit într-un vas încăpător cu puțin ulei și apă, la foc mediu, neacoperit. Se adaugă carnea la amestecul de zarzavat și zeama strecurată, se asezonează de sare, piper, pastă de gogoșari și boia, apoi se competează cu cca. 4000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 60 de minute la foc mic, semiacoperit.
  • Spre final se adaugă zeama de varză și leușteanul, lăsându-se încă cca. 15 minute la fiert ;).
  • După ce toate ingredintele sunt fierte, se oprește focul și se adaugă ouăle bătute ca ptr omletă, în fir subțire.
  • Spor și poftă bună!

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)