• O altă variantă a ciorbiței din carne de ied. Tare bună și răcoritoare, vorba nașului te unge pe mațe 😀 😉 !
  • Mulțumim https://www.facebook.com/tarancuta.dinromania pentru ingredientul principal 😉 tare bun, proaspăt și fraged!

INGREDIENTE:

  • Carne de ied de la @tarancutadinromania  (piept, coaste, șira spinării) cca. 1000 g,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Frunze de sfeclă roșie cca. 200 g,
  • Frunze de lobodă roșie cca. 200 g,
  • Rădăcinoase pentru ciorbă (morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, gulie) cca. 300 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Mazăre și fasole verde cca. 100 g,
  • Pastă de roșii cca. 50 g,
  • Pastă de ardei dulce cca. 50 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Leuștean verde 1 legătură,
  • Borș 500 ml ( sau după gust 😉 nouă ne place semiacrișoară!),
  • Fidea de casă a la Panacris cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.
  • Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată.
  • Verdețurile (frunzele de sfeclă roșie, lobodă, ceapa verde, usturoiul verde) se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.
  • Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, separate, apoi se adaugă la ciorba de mai sus.
  • Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute.
  • După acest timp se adaugă pasta de roșii și ardei, leușteanul tocat mărunt și se mai lasă la fiert la foc mediu cca. 10 minute.
  • Apoi se adaugă fideaua și borșul, se oprește focul și se lasă la odihnit acoperită cca. 30 minute.
  • Ciorba se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, cu smântână sau ardei iute.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 23 times, 1 visits today)