Pana Cristina Iuliana- Retete

CIORBĂ DE MIEL

CIORBĂ DE MIEL
Da, o altă variantă a ciorbei de miel. De data asta a fost provocarea #provocareaSunfoo SunFood Fructe Si Legume. Am adus nou cubulețe de roșii și pentru  mine, chiar nou, nouț loboda roșie. Nu am gătit până acum lobodă. Sincer, dă tare bine în farfurie. Gata cu vorbăria spor la treabă, dacă anul acesta am adus târziu rețeta, vă va fi de folos anul viitor;)
INGREDIENTE:
mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g.,
coada de miel,
ulei de floarea soarelui 2 linguri,
morcovi 2-3 bucăți,
apio 50 g,
păstârnac 25 g,
pătrunjel rădăcină 50 g,
gulie verde 200 g,
ardei kapia 1/2 bucată,
roșii cuburi din conservă SunFood,
ceapă verde 1 legătură,
usturoi  verde 1 legătură,
leuștean 1/2 legătură,
leurdă 1/2 legătură,
untișor 1 legătură,
tarhon 2-3 fire,
sare iodată,
piper proaspăt măcinat,
gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
borș de legume cu smântână Delikat 2-3 linguri.
MOD DE PREPARARE:
 
Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele. Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.

 

 

 

Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă. Se adaugă carnea fiartă și zeama strecurată. Se asezonează de sare, piper, roșiile cuburi și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut.

 

 

 

Spor și poftă bună!

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.