- Am vrut o ciorbiță așa mai ușoară de vară fără carne.
- A avut succes, Zmeișorii au savurat-o din plin chiar și fără cărniță!
INGREDIENTE:
- Ciuperci pleurotus cca. 700 g,
- Ceapă verde 1 legătură,
- Ceapă roșie nouă 1 bucată,
- Morcovi 2 bucăți,
- Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- Păstârnac rădăcină 1 bucată,
- Gulie 1 bucată
- Ardei kapia 1 bucată,
- Tije de țelină apio 2 bucăți,
- Ulei de rapiță 2 linguri,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Smântână cca. 100 ml,
- Gălbenuș de ou 3 bucăți,
- Oțet 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme.
- Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit.
- Apoi se adaugă ciupercile tăiate fideluță, se asezonează de sare, se completează cu apă, cca. 3000 ml, apoi se lasă la fiert semiacoperit cca. 35 minute la foc mediu.
- Gălbenușurile se amestecă cu oțetul și smântâna până ce se omogenizează, apoi se toarnă puțină zeamă de supă, amestecându-se ușor până ce se obține o cremă fluidă și omogenă, care se toarnă în supa fierbinte, atenție sursa de căldură să fi oprită, amestecându-se ușor până ce se înglobează.
- Se asezonează cu leuștean și se servește fierbinte! 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 59 times, 1 visits today)
Category: