• Am vrut o ciorbiță așa mai ușoară de vară fără carne.
  • A avut succes, Zmeișorii au savurat-o din plin chiar și fără cărniță!

INGREDIENTE:

  • Ciuperci pleurotus cca. 700 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Ceapă roșie nouă 1 bucată,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Pătrunjel rădăcină  1 bucată,
  • Păstârnac rădăcină 1 bucată,
  • Gulie 1 bucată
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Tije de țelină apio 2 bucăți,
  • Ulei de rapiță 2 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Smântână cca. 100 ml,
  • Gălbenuș de ou 3 bucăți,
  • Oțet 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme.
  • Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit.
  • Apoi se adaugă ciupercile tăiate fideluță, se asezonează de sare, se completează cu apă, cca. 3000 ml, apoi se lasă la fiert semiacoperit cca. 35 minute la foc mediu.
  • Gălbenușurile se amestecă cu oțetul și smântâna până ce se omogenizează, apoi se toarnă puțină zeamă de supă, amestecându-se ușor până ce se obține o cremă fluidă și omogenă, care se toarnă în supa fierbinte, atenție sursa de căldură să fi oprită, amestecându-se ușor până ce se înglobează.
  • Se asezonează cu leuștean și se servește fierbinte! 😉
  • Spor și poftă bună!
(Visited 18 times, 1 visits today)