• Într-o vacanță de vară am ajuns la Mănăstirea Arnota, un loc tare liniștit, tocmai când se servea masa. Am mâncat cea mai bună ciorbă e roșii, simplă și gustoasă.
  • Zmeișorii au cam strâmbat inițial din nas, auzind că e de post, dar după ce au gustat, au mai cerut o porție! 😉 Uneori, cum spunea Radu Popovici, foamea e cel mai bun Bucătar! 😉
  • M-am gândit să vă aduc rețeta, ca idee pentru zilele în care numai știți ce să gătiți, mai ales în perioada postului.
  • P.S. Pozele sunt din anul în care am fost în vacanță, dar rețeta este de actualitate! 😉

INGREDIENTE:

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți, țelină 1 bucată mică,
  • păstărnac 1 bucată mică,
  • roșii coapte 10 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • leuștean, cimbru și pătrunjel proaspăt câteva fire,
  • orez cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toaca foarte mărunt, spre rușinea mea am folosit robotul:(.
  • Ceapa se pune la călit în ulei și puțina apă, se adaugă apoi pe rând, morcovul tocat, țelină, păstărnacul, ardeiul tocat și verdeață. Se asezonează de sare și piper.
  • Roșiile se decojesc, se toacă mărunt și se adaugă la celelalte ingrediente. Se amestecă ușor se completează cu apă și se lasă la fiert cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit.
  • Spre final se adaugă orezul curățat și spălat, lăsându-se să mai fiarbă cca. 10 minute.
  • Se servește fierbinte presărată cu verdeață.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 7 times, 1 visits today)