• O nouă rețetă din colecția rețete de suflet, Mândru mi-s Bucătăraș!

INGREDIENTE:

  • Roșii 5 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Amestec de legume deshidratate Vigita a la Panacris 2 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Leuștean, cimbru și pătrunjel proaspăt câteva fire,
  • Apă rece cca. 3000 ml,
  • Tăiței de casă cca. 250 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă grosier.
  • Ceapa se pune la călit în ulei și puțina apă, se adaugă ardeiul tocat și verdeață. Se asezonează de sare și piper.
  • Roșiile se decojesc, se toacă mărunt și se adaugă la celelalte ingrediente. Se amestecă ușor se completează cu apă și se lasă la fiert cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit.
  • Spre final se adaugă tăițeii de casă, mai groși, lăsându-se să mai fiarbă cca. 10 minute.
  • Se servește fierbinte presărată cu verdeață.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 36 times, 1 visits today)