- O ciorbiță super bună în orice anotimp!
 
INGREDIENTE:
- pulpă de vită 650 g,
 - ceapă galbenă 1 bucată mare,
 - ardei gras 2 bucăți,
 - ulei de floarea soarelui 1 lingură,
 - morcovi 2 bucăți medii,
 - pătunjel rădăcină 1 bucată medie,
 - țelină rădăcină 1 felie de cca. 50 g,
 - gulie o felie de cca. 50 g,
 - păstărnac 1/2 bucată medie,
 - sare iodată,
 - piper proaspăt măcinat,
 - foaie de dafin,
 - leuștean proaspăt,
 - roșii tocate în bulion 1 bircan de cca 400 g,
 - scoici (paste făinoase mărunte) cca 2 linguri.
 
MOD DE PREPARARE:
- Carnea de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere.
 - Între timp se curăță ceapa se toaca mărunt și se pune la călit cu ardeiul gras tocat mărunt, în puțin ulei și apă.
 - Se curăță toate zarzavaturile și se taie cubulețe, se adaugă apoi la amestecul de ceapă și ardei, se asezonează de sare, piper, foaie de dafin și se completeaz cu cca. 2 litri de apă rece, lăsându-se la fiert la foc mic, neacoperit cca. 25 de minute.
 - După ce carnea de vită s-a fiert, se scoate din zeama care a fiert, se mai mărunțește dacă e nevoie și se pune în ciorba de legume, se adaugă roșiile cu bulion, leuștean tocat mărunt, scoicile lăsându-se la fiert împreună cca. 15 minute pentru a se împreuna gusturile.
 - Se servește fierbinte cu ardei iute sau smântână după gustul fiecăruia.
 - Spor și poftă bună!
 
(Visited 31 times, 1 visits today)
				Category: 










 
 
 
 
 
 
 