Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciorbă dulce din carne de struț

  • Am încercat și varianta aceasta! Inițial era în gând să prepar o ciorbă din aia așa cu românească 😀 cu borș sau bulion! Dar după consultarea cu Zmeii din familie, am ajuns la varianta de mijloc dintre supă și ciorbă, ciorba dulce a câștigat! 😉
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

Pentru zeama de carne și legume (stock!):

  • Gât de struț cca. 1000 g,
  • Țelină rădăcină 100 g,
  • Morcovi 3 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pătunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac 1 bucată,
  • Leuștean verde 3-4 fire,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Piper boabe mozaic 1 linguriță,
  • Foaie de dafin 1 bucată.

Pentru finisare:

  • Legume pentru ciorbă de văcuță cubulețe cca. 600 g (ceapă, praz, mazăre, fasole verde, ardei gras, morcovi, păstârnac, pătrunjel, țelină, cartofi),
  • Ulei de rapiță 2 linguri,
  • Tăiței de casă fideluță cca.300 g,
  • Pătrunjel verde,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat.
  • Boia de aardei dulce 1 lingură.

 

MOD DE PREPARARE:

  • Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.
  • Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 4 ore.
  • Într-un vas încăpător se pun legumele cubulețe la călit cu puțin ulei de rapiță și zeamă de mai sus, cca. 10 minute la foc mic semiacoperit.
  • Apoi se strecoară zeama obținută din carne și legume, peste amestecul de legume pentru ciorbă, se asezonează de sare, piper și boia dulce, apoi se mai completează cu apă daca este nevoie și se lasă la fiert la foc mediu cca. 30 minute. La finalul fierberii se adaugă fideaua și se mai lasă la fiertcca. 5 minute la foc mic.
  • Ciorba de strut cu legume se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel verde.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.