• După cum știți deja mulți dintre voi, nu prea sunt prietenă cu borșul sau acreala, dar asta nu mă împiedică să savurez o ciorbă/supă din carne de miel într-o altă abordare.

INGREDIENTE:

  • mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g.,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • telină 50 g,
  • păstârnac 25 g,
  • pătrunjel rădăcină 50 g,
  • gulie cca. 25 g,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • usturoi verde 1 legătură,
  • leuștean 1/2 legătură,
  • leurdă 1/2 legătură,
  • tarhon 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
  • smântână 300-400 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minjute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie.
  • Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată.
  • Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt.
  • Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute.
  • Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.
  • Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lămâie, după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

(Visited 11 times, 1 visits today)