Ușoară, gustoasă și savuroasă! Dacă aș fi folosit un vas normal pentru o asemenea cantitate de ciulama, sigur un sfert era lipită de fundul vasului:D:)))!!!! Multicooker și-a dovedit măiestria de a găti 3D ;). fără a se pierde nimic din delicioasa ciulama!
INGREDIENTE
- ciuperci champignon cca. 1500 g,
- ulei de măsline 2 linguri,
- ceapă galbenă 2 bucăți medii,
- sare iodată,
- smântănă de gătit 500 ml,
- făină albă de grâu de la Băneasa cca. 200 g,
- apă rece cca. 1000 ml,
- piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
- Ciupercile se curăță se spală și se pun la gătit în vasul Multicooker de la Phillips, la programul BOIL 30 de minute, ATENȚIE, fără adaos de apă!
- Se scot din vas, se scurg de lichidul obținut și se toacă mărunt.
- Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se adaugă în vas, împreună cu uleiul de măsline și se gătește la programul FRY, cca. 10 minute, până ce devine translucidă.
- Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și se mai lasă la FRY cca. 10 minute.
- Între timp smântâna se amestecă cu făina cernută, până ce se omogenizează și se diluează cu cca. 1000 ml apă rece.
- După ce a expirat timpul de prăjire, se adaugă amestecul de smântână, făină și apă, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se programează aparatul la Boil cca. 20 de minute, amestecându-se din când în când.
- La final se asezonează de sare și piper proaspăt măcinat.
- Ciulamaua se servește ca atare sau alături de mămăliguță.
- P.S. pentru zilele de post folosiți smântâna vegetală.
- Spor și poftă bună!
(Visited 100 times, 1 visits today)
Category: