Ușoară, gustoasă și savuroasă! Dacă aș fi folosit un vas normal pentru o asemenea cantitate de ciulama, sigur un sfert era lipită de fundul vasului:D:)))!!!! Multicooker și-a dovedit măiestria de a găti 3D ;). fără a se pierde nimic din delicioasa ciulama!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champignon cca. 1500 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • sare iodată,
  • smântănă de gătit 500 ml,
  • făină albă de grâu de la Băneasa cca. 200 g,
  • apă rece cca. 1000 ml,
  • piper proaspăt măcinat.

 

MOD DE PREPARARE:

  • Ciupercile se curăță se spală și se pun la gătit în vasul Multicooker de la Phillips, la programul BOIL 30 de minute, ATENȚIE, fără adaos de apă!

img_0049 img_0050

  • Se scot din vas, se scurg de lichidul obținut și se toacă mărunt.

img_0051 img_0052 img_0053

  • Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se adaugă în vas, împreună cu uleiul de măsline și se gătește la programul FRY, cca. 10 minute, până ce devine translucidă.

img_0055

  • Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și se mai lasă la FRY cca. 10 minute.
  •  Între timp smântâna se amestecă cu făina cernută, până ce se omogenizează și se diluează cu cca. 1000 ml apă rece.

img_0056 img_0057

  • După ce a expirat timpul de prăjire, se adaugă amestecul de smântână, făină și apă, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se programează aparatul la Boil cca. 20 de minute, amestecându-se din când în când.

img_0061

  • La final se asezonează de sare și piper proaspăt măcinat.
  • Ciulamaua se servește ca atare sau alături de mămăliguță.
  • P.S. pentru zilele de post folosiți smântâna vegetală.
  • Spor și poftă bună!

img_0063

(Visited 13 times, 1 visits today)