- Ce poate fi mai bun, rapid și sățios!
- Cred că în fiecare frigider, există urme de șuncă și brânzeturi, iar ciuperci găsiți oricând în magazine;)
- Spor la treabă!
INGREDIENTE:
- ciuperci brune 500 g,
- șuncă de Praga 50 g,
- brânză topită feliată cca. 10 felii,
- sare aromată,
- ulei de măsline.
MOD DE PREPARARE:
- Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță, dacă nu sunt prea proaspete, dar de data asta se lasă și piciorușele.
- Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează ciupercuțele cu piciorușele în sus (fetelor nu vă gândiți unde nu trebuie :)) ), se stropesc cu puțin ulei de măsline, se sărează cu sare condimentată a la Panacris (vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), apoi se pun în cuptorul preîncins, cca. 10 minute,la foc mediu, până ce se înmoaie;) Se scot apoi și se învelesc piciorușele ciupercuțelor cu fâșii de șuncă de Praga, apoi se dau din nou la copt cca. 10 minute la foc mediu.
- Ultima acțiune, e cea, de a acoperi ciupercuțele cu felii de brânză topită, apoi se dau din nou la cuptor ptr cca. 5 minute la foc mediu.
- Se servesc ca atare, calde sau reci;)
- Poftă bună!
Sfaturi:
- șunca de praga se poate înlocui cu orice altfel de șuncă, după gustul fiecăruia 😉
- brânza topită feliată se poate înlocui cu succes de felii subțiri de cașcaval sau telemea
(Visited 35 times, 1 visits today)
Category: