Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciuperci brune la cuptor

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 15 min | Cook: cca. 15 min | Servings: cca. 8 portii
  • Ce poate fi mai bun, rapid și sățios!
  • Cred că în fiecare frigider, există urme de șuncă și brânzeturi, iar ciuperci găsiți oricând în magazine;)
  • Spor la treabă!

INGREDIENTE:

  • ciuperci brune 500 g,
  • șuncă de Praga 50 g,
  • brânză topită feliată cca. 10 felii,
  • sare aromată,
  • ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:

  • Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță, dacă nu sunt prea proaspete, dar de data asta se lasă și piciorușele.
  • Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează ciupercuțele cu piciorușele în sus (fetelor nu vă gândiți unde nu trebuie :)) ), se stropesc cu puțin ulei de măsline, se sărează cu sare condimentată a la Panacris (vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), apoi se pun în cuptorul preîncins, cca. 10 minute,la foc mediu, până ce se înmoaie;) Se scot apoi și se învelesc piciorușele ciupercuțelor cu fâșii de șuncă de Praga, apoi se dau din nou la copt cca. 10 minute la foc mediu.
  • Ultima acțiune, e cea, de a acoperi ciupercuțele cu felii de brânză topită, apoi se dau din nou la cuptor ptr cca. 5 minute la foc mediu.
  • Se servesc ca atare, calde sau reci;)
  • Poftă bună!

Sfaturi:

  • șunca de praga se poate înlocui cu orice altfel de șuncă, după gustul fiecăruia 😉
  • brânza topită feliată se poate înlocui cu succes de felii subțiri de cașcaval sau telemea

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.