- O mâncărică rapidă, sățioasă și pe gustul Zmeișorilor! Mai lasă și carnea deoparete, când și când! 😉
INGREDIENTE:
- Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
- Ceapă verde 1 legătură,
- Usturoi 5 căței,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Mărar proaspăt 1 legătură,
- Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
- Ulei de floarea soarelui preset la rece Unisol 3 linguri,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Vin alb demisec 300 ml,
- Apă rece cca. 500 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa verde și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.
- Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul kapia curățat, tocat julien, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.
- Între timp se curăță, spală și taie grosier ciupercile pleurotus.
- Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, usturoiul mărunțit, boia, restul de apă și vin, apoi se lasă la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.
- Tocănița se servește ca atare, acompaniată de mămăligă sau pâine în perioadele de post, iar în perioadele de dulce, se poate servi lângă preparate din carne.
- Spor și poftă bună!
(Visited 164 times, 1 visits today)
Category: