Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciuperci umplute si coapte în vasul Zepter

panacris
Recipe by
cca. 30 min
Prep: cca. 10 min | Cook: cca. 15 min | Servings: 4 porții
  • Un vas Zepter, aduce mult confort, economii și siguranța preparării corecte a hranei cea de toate zilele. Faptul că prepararea mâncărurilor, în vasele Zepter, păstrează fibrele, vitaminele, mineralele, proteinele în proporție foarte mare, (gust, miros, culoare, formă, aproape de natural!) mi-a stârnit curiozitatea șă încerc preparate ce le pregătesc în oală, tigaia obișnuită sau la cuptor! Așa că am început cum se cuvine cu un aperitiv 😉
INGREDIENTE
  • ciuperci champignon 10 bucăți,
  • șuncă de praga,
  • brânză Islos,
  • mărar verde,
  • roșie 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată.
MOD DE PREPARARE:
  • După cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier, zing, magneziu, potasiu, fosfor, selenium, protein și fibre 😉 Pe lângă faptul că sunt gustoase, asigură un aport redus de calorii, sunt un excelent aliment pentru diabetic și un bun aliment în curele de slăbire.

Câteva beneficii ale ciupercilor:

-leac împotrivă cancerului

– previn oboseală și anxietatea

– întăresc sistemul imunitar

– protejează vezică ( datorită seleniului conținut )

– combate radicalii liberi

– stimulează metabolismul.

MOD DE PREPARARE:

  • Vasul Zepter, din dotare, se pune gol la foc mediu spre mare, acoperit cu capac lăsându-se să se încălzească până când acul indicator de la termocontrol intră în zona verde (cca. 3- 4 minute ).
  • Între timp ciupercile se spăla, se curată de pielița cu care sunt acoperite (unele persoane nu le curăță!), se pun câteva picături de ulei, se sărează ușor, apoi se pun cubulețe de șuncă de Praga, o bucățică de telemea de Islos, de la Milkana, puțin mărar și un cubuleț de roșie.
  •  După ce s-a încins vasul, se pun ciupercuțele cât să încapă la baza vasului, se acoperă imediat cu capacul, imediat vor ieși aburi din vas. Atenție trebuie să fiți rapizi;) La frigere trebuie să iasă aburi doar 1-2 minute, apoi se oprește focul. Se lasă deoparte cca. 10 minute cu acoperite cu capacul. Acesta e secretul vaselelor Zepter! Totul se prepară rapid, sănătos, fără consum mare de energie;)
Se păstrează forma ciupercilor, deoarece nu se distrug fibrele, vor fi crocante și sănătoase!
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.