- Mnooo, rețeta a venit ad-hoc. Aveam ciupercile achiziționate pentru o tocănita sau eventual ciulama, dar așa pe repede înainte s-au transformat în ceva bun 😀 vorba Zmeilor! 😉
INGREDIENTE:
- Ciuperci champignon cca. 1000 g,
- Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură,
- Ulei de măsline extravirgin cca. 1 lingură,
- Piept de pui cca. 200 g,
- Condimente pentru pui cca. 1 linguriță,
- Proscciuto 6 felii,
- Ceapă verde 2 fire,
- Roșii cherry 6 bucăți,
- Mozarella rasă cca. 100 g.
Pentru servit:
- Pâine feliată cca. 5 felii,
- Ulei de măsline cca. 1 lingură,
- Oregano 1 linguriță.
MOD DE PREPARARE:
- Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
- Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură.
- În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare aromatizată cu ierburi mediteraneene si se introduc în cuptor cca. 10 minute la 200 grade.
- Între timp pieptul de pui tăiat cubulețe, se aromatizează cu mirodeniile și se trage la tigaie, rapid la foc mare.
- Pentru umplutură, se taie ceapa (în special partea verde), rondele, roșiile cubulețe și șunca de porc, adică prosciutto, mărunt.
- Se scot ciupercuțele din cuptor, se așază artistic, carnea de pui cubulețe, ceapa verde, prosciutto mărunțit, roșiile cubulețe, mozzarella rasă.
- Feliile de pâine se stropesc cu ulei de măsline, se asezonează cu oregano și se așază printre ciupercile umplute.
- Ciupercile umplute și pâine aromatizată se pun la cuptor cca. 10 minute, la foc mediu.
- Spor și poftă bună!
(Visited 84 times, 1 visits today)
Category: