• Mnooo, rețeta a venit ad-hoc. Aveam ciupercile achiziționate pentru o tocănita sau eventual ciulama, dar așa pe repede înainte s-au transformat în ceva bun 😀 vorba Zmeilor! 😉

INGREDIENTE:

  • Ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 1 lingură,
  • Piept de pui cca. 200 g,
  • Condimente pentru pui cca. 1 linguriță,
  • Proscciuto 6 felii,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Roșii cherry 6 bucăți,
  • Mozarella rasă cca. 100 g.

Pentru servit:

  • Pâine feliată cca. 5 felii,
  • Ulei de măsline cca. 1 lingură,
  • Oregano 1 linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
  • Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură.
  • În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare aromatizată cu ierburi mediteraneene si se introduc în cuptor cca. 10 minute la 200 grade.
  • Între timp pieptul de pui tăiat cubulețe, se aromatizează cu mirodeniile și se trage la tigaie, rapid la foc mare.
  • Pentru umplutură, se taie ceapa (în special partea verde), rondele,  roșiile cubulețe și  șunca de porc, adică prosciutto, mărunt.
  • Se scot ciupercuțele din cuptor, se așază artistic, carnea de pui cubulețe, ceapa verde, prosciutto mărunțit, roșiile cubulețe, mozzarella rasă.
  • Feliile de pâine se stropesc cu ulei de măsline, se asezonează cu oregano și se așază printre ciupercile umplute.
  • Ciupercile umplute și pâine aromatizată se pun la cuptor cca. 10 minute, la foc mediu.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 21 times, 1 visits today)