• Tare bune sunt ciupercile umplute atunci când ai musafiri neașteptați. Se pot umple rapid cu ce ai prin frigider și cămară.  Mno, am evoluat de la clasica umplutură, slăninuță și cașcaval 😉

INGREDIENTE:

  • Ciuperci champignon brune cca. 1000 g,
  • Gorgonzola cca. 200 g,
  • Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 1 lingură,
  • Proscciuto 6 felii,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Busuioc 2 fire.

MOD DE PREPARARE:

  • Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
  • Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură.
  • În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare aromatizată cu ierburi mediteraneene si se introduc în cuptor cca. 10 minute la 200 grade.
  • Pentru umplutură, se taie,  roșiile cubulețe și  prosciutto mărunt.
  • Se scot ciupercuțele din cuptor, se așază artistic, prosciutto mărunțit, roșiile cubulețe, gorgonozola bucățele și câte o frunză de busuioc.
  • Ciupercile umplute se pun la cuptor încă cca. 10 minute, la foc mediu.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 12 times, 1 visits today)