Pana Cristina Iuliana- Retete

Clătite aperitiv cu porumb, roșii, avocado și cremă de brânză

panacris
Recipe by
cca. 50 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 20 min | Servings: cca. 4 porții

 

Clătitele sunt un desert savurat de mic și mare, dar le-am redescoperit, ca aperitiv apetisant și picantttt a la Mexic. Tefal m-a provocat și n-am rezistat 😀 #FabricaDeClatite, #IlovePancakes. Așa că după ce am primit “kit-ul de pornire” :D, am dat drumul la butoane. Sunt super încântată de noua Tigaie Mini Ches de la Tefal 😉

INGREDIENTE:

Pentru clătite:

  • Ouă 2 bucăți,
  • Lapte 250 ml,
  • Apă minerală 250 ml,
  • Sare un praf,
  • Făină albă de grâu ecologică cât cuprinde (cca. 100 g)

Pentru umplutură:

  • Boabe de porumb din conservă cca. 100 g,
  • Avocado 1 bucată,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Roșii deshidratate și conservate în ulei cca. 100 g,
  • Cremă de brânză sărată,
  • Boia de ardei iute,
  • Ardei iute roșu 1 bucată.

Pentru decor:

  • Sos de ardei iute rosu,
  • Sos tabasco, piper verde.

MOD DE PREPARARE:

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent, făina, laptele și apa minerală până ce se obține un aluat fluid, de consistența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute.

Într-o tigaia specială pentru clătite, Mini Chefs de la Tefal, se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!), boabe de porumb și/sau roșii deshidrate, prăjindu-se pe ambele părți.

Clătitele se scot pe o farfurie întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate clătitele de prăjit.

Pentru crema de brânză, se toacă cozile de ceapă verde mărunt, se adaugă și boiaua, apoi se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.

Se curăță ceapa roșie și se toacă mărunt.

Cu avocado-ul trebuie lucrat rapid, se curăță, se toacă mărunt și se  stropește cu zeamă de lămăie, ca să nu se oxideze.

Se amestecă ceapa roșie, boabele de porumb, bucățile de avocado, ceapa verde.

Se asezonează de sare, piper și ardei iute, după gustul fiecăruia.

Clătitele se umplu cu crema de brânză și amestecul de vegetale sau se servesc ca în prezentarea mea.

Spor și poftă bună!

 

Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.