INGREDIENTE:
Pentru clătite:
- Ouă 2 bucăți,
- Apă minerală 500 ml,
- Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
- Sare un praf,
- Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,).
Pentru umplutură:
- Brânză de vaci 300 g,
- Zahăr pudră 200 g,
- Ou 1 gălbenuș,
- Coajă de lămâie,
- Esență de vanilie Dr. Oetker ½ linguriță,
- Esență de lămâie Dr. Oetker ½ limhguriță,
- Zahăr vanilinat Dr. Oetker 1 plic,
- Stafide cca. 100 g.
Pentru crema de ouă:
- Gălbenușuri de ou 4 bucăți,
- Sare un praf,
- Smântână de gătit 200 ml.
Pentru topping:
- Albușuri de ou 4 bucăți,
- Sare un praf,
- Oțet ½ linguriță.
MOD DE PREPARARE:
- Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute.
- Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!), prăjindu-se pe ambele părți. Clătitele se scot pe o farfurie întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate clătitele de prăjit.
- Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci cu zahărul pudră, gălbenușurile, zahărul vanilinat, esențele, coaja de lămâie, stafidele, până ce se obține o cremă consitentă.
- Clătitele se umplu cu crema de brânză, se împachetează ca și sarmalele, apoi se pun într-un vas termorezistent, eu am folosit formă de silicon, așa că nu a mai fost nevoie să ung forma ;).
- Gălbenușurile se amestecă cu smântâna lichidă, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste clătitele umplute. Apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 180 grade.
- Între timp albușurile de ou se bat energic cu un praf de sare și oțet până se obține o spumă fermă. Albușurile se repartizează peste clătite, cu dosul linguri de supă, formați moațe, asta că să numai folosiți poșul 😉
- Apoi se introduce din nou la cuptor ptr cca. 20 de minute la 150 grade, până ce se rumenește bezeaua. Spor și poftă bună!
(Visited 48 times, 1 visits today)
Yummm, ce pofta mi-ai facut! >:D<
Nici eu n-am mai mancat, da facut nici atat! 😛 Dar arata asa de delicios, ca imi vine sa-ti fac o vizita 😀
Merisor, buneeee, se cer repetate, nu ne-am săturat! 😉 Mulțumesc! :-*
Laura, daaaa, inițial mi s-a părut complicat, dar acum pot să spun că se prepară la fel de repede, precum se consumă 😉 Spor la treabăăăă! :-*