• Un fel principal savurat de Zmeișori încă din fragedă pruncie 😀 😉 Cordon bleu-ul l-am descoperit undeva în 1991 în Germania. Mi s-a părut genial și am devenit fan. Îl gătesc mai mereu, dar zilele trecute mi-am dat seama că lipsește din portofoliul retete.panacris.
  • Așa că am remediat problema și v-am adus acest preparat, nu tocmai sănătos, dar e tare gustos și sățios! 😉

INGREDIENTE:

  • Piept de pui cca. 2 bucăți mari,
  • Șuncă feliată cca.  8 bucăți,
  • Cașaval feliat cca. 8 bucăți,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină alba cca. 200 g,
  • Pesmet auriu cca. 200 g,
  • Muștar clasic 2 linguri,
  • Ulei pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

  • Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze.
  • Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui.
  • Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa cu scobitori, dar apoi să atenționați meseni de prezența scobitorilor :D.
  • Se pregătește terenul pentru a îmbrăca în crusta aurie pachețelul de pui, umplut cu șuncă și cașcaval.
  • Se pune făina și pesmetul în recipient încăpătoare, separate.
  • Ouăle se bat energic cu muștarul într-un al treilea recipient până ce se omogenizează.
  • Într-o tigaie mai înaltă se pune la încins uleiul, cam de trei degete bune să fie uleiul în tigaie! 😉
  • Bucățile de pui umplute, se tăvălesc prin făină, amestecul de ou și muștar, al final prin pesmet și se pun la gătit în baia de ulei încinsă , cca. 180 grade. Pachețelele se rumenesc pe ambele părți, apoi se scot pe o hârtie absorbantă sau sfatul meu, într-o strecurătoare, pentru a se scurge surplusul de ulei.
  • Cordon bleu se servesc fierbinți cu garnitura și salata, în funcție de gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 8 times, 1 visits today)