- Savurate oricând, mic dejun, prânz sau cină!
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
PENTRU ALUAT:
- Făină albă de grâu 500 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Zahăr tos 2 linguri,
- Drojdie uscată 2 linguri,
- Apă 400 ml,
- Ulei de floarea soarelui 4 linguri.
- Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.
PENTRU UMPLUTURĂ:
- Ceapă verde 4 bucăți,
- Ketchup cca. 50 ml,
- Oregano uscat cca. 1 linguriță,
- Cârnați Silezia (groși și afumați din carne de porc) cca. 4 bucăți,
- Cașcaval ras cca. 50 g.
PENTRU TOPPING:
- Semințe de susan 1 lingură,
- Cașcaval ras 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
- L-am pus la cazne zilele astea pe Thor 😉 Adică robotul planetar.
- În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează.
- Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojdia, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule.
- Apoi se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de floarea soarelui, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic.
- Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute.
- De data asta am lăsat aluatul în vasul robotului, l-am sigilat cu folie alimentară și am mers la odihnă 😀 cca 60 de minute.
- Aluatul dopsit se scoate din vas, se împarte în două, iar fiecare parte se întinde în formă rotundă, apoi se taie în triunghiuri, gen felii de pizza.
- Ceapa verde se curăță de frunzele verzi, se păstrează doar partea alba, apoi se taie în două sau patru pe lungime.
- Cârnații se taie în două pe lung, iar apoi în două pe lat, obținându-se cca. 4 bucăți dintr-un cârnat.
- Feliile se ung cu puțin ketchup, se presară oregano, cașcaval ras, câte o de bucată de ceapă verde, câte un sfert de cârnat, la baza triunghiului, apoi se rulează, obținându-se un corn.
- Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.
- Se stropesc cu puțină apă, se presară semințele de susan și cașcavalul ras, apoi se dau la copt la cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
- După ce cornurile trec testul scobitorii se scoate tava din cuptor și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 117 times, 1 visits today)
Category: