Pana Cristina Iuliana- Retete

Cornuri cu cârnați afumați

  • Savurate oricând, mic dejun, prânz sau cină!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

PENTRU ALUAT:

  • Făină albă de grâu 500 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Drojdie uscată 2 linguri,
  • Apă 400 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 4 linguri.
  • Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.

PENTRU UMPLUTURĂ:

  • Ceapă verde 4 bucăți,
  • Ketchup cca. 50 ml,
  • Oregano uscat cca. 1 linguriță,
  • Cârnați Silezia (groși și afumați din carne de porc) cca. 4 bucăți,
  • Cașcaval ras cca. 50 g.

PENTRU TOPPING:

  • Semințe de susan 1 lingură,
  • Cașcaval ras 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

  • L-am pus la cazne zilele astea pe Thor 😉 Adică robotul planetar.
  • În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează.
  • Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojdia, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule.
  • Apoi se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de floarea soarelui, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic.
  • Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute.
  • De data asta am lăsat aluatul în vasul robotului, l-am sigilat cu folie alimentară și am mers la odihnă 😀 cca 60 de minute.
  • Aluatul dopsit se scoate din vas, se împarte în două, iar fiecare parte se întinde în formă rotundă, apoi se taie în triunghiuri, gen felii de pizza.
  • Ceapa verde se curăță de frunzele verzi, se păstrează doar partea alba, apoi se taie în două sau patru pe lungime.
  • Cârnații se taie în două pe lung, iar apoi în două pe lat, obținându-se cca. 4 bucăți dintr-un cârnat.
  • Feliile se ung cu puțin ketchup, se presară oregano, cașcaval ras, câte o de bucată de ceapă verde, câte un sfert de cârnat, la baza triunghiului, apoi se rulează, obținându-se un corn.
  • Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.
  • Se stropesc cu puțină apă, se presară semințele de susan și cașcavalul ras, apoi se dau la copt la cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
  • După ce cornurile trec testul scobitorii se scoate tava din cuptor și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!
  •                                           

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.